måndag 16 mars 2015

Att analysera, reflektera och uttrycka sina tankar

Att analysera, reflektera och uttrycka sina tankar, men även att problematisera och ställa frågorna som kanske inte alla gånger har ett klart svar är något som driver mig. 2007 avslutade jag mitt bloggande, då aktiv politiskt i vad som var Kristna socialdemokraterna, men som sedermera efter min aktiva tids avslutning där har gått över till en multireligös politisk sammanslutning. Jag tittade genom lite av mina rubriker på min gamla nedstängda blogg, men som ligger arkiverad, och tankarna kom om hur tiden ska räcka till att kasta sig ut i ett skriftligt formulerande av tankar och åsikter. 

Efter en politiskt andrum sedan snart två år har jag tagit ett steg mot en politisk hemvist där jag känner mig bekväm i, Winston Churchill lär ha sagt följande; "En del människor byter parti för sin övertygelses skull. Andra byter övertygelse för sitt partis skull." Det är i den grunden som bygger på kristna värderingar och tron på att den enskilda människan kan och ska ha rätten att ta egna beslut över sin vardag, men även att till alla beslut finns konsekvenser.

Att byta hemvist är alltid en tid av reflektion och ransakan, det är inte att byta relationer utan att utveckla nya och pröva hållbarheten i befintliga. Det är inte att byta åsikter utan väga samman flera olika perspektiv och synsätt och analysera och se ett historiskt flöde av orsak och verkan och sedan ta ett avstamp i detta.

Jag tror på mänskans nedlagda förmåga att förbättra och utvecklas, att vilja ta ansvar är något som jag tror på och som jag med fasthet ser behöver lyftas fram. Det är där jag har landat i Kristdemokratin, en politisk ideologi som starkast växte fram under andra världskrigets krigshärjade Europa där alla slagord om socialism, kommunism, konservatism, konsumtionism inte hade levererat mer än kaos, där kom en tredje väg fram med rötterna i en flertusenårig värdegrund som byggt och utvecklat individer, regioner, nationer och kontinenter. Kristdemokratin.

Min tro för Svensk kristdemokrati nu är att det ska byggas ett stabilt team som kan främja och utveckla all den drivkraft och förmåga som finns i landet och hos de enskilda individerna som bor i landet, att de får möjlighet att utveckla sin fulla potential i innovation, produktion och att kunna leva i relation till varandra och andra på ett sätt som stärker och utvecklar vårt land.

Detta är ett avstamp och ett återinträde med att offentligt dela tankar och analyser, att bidra med och brytas för en vidare utveckling av vår gemensamma varande. Många områden ligger framför, framför allt rörande historiska rötter för ett utvecklande av individen och landet, vårt internationella ansvar och utvecklign av företagande och byggande av relationell över etnicitet och sociala skiktningar i vårt samhälle. Så, på återskrivande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar